Program


Thelma

Thelma

norvég erotikus-thriller, 116 perc, 2017

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 20. péntek, 20:15

Rendező: Joachim Trier

Szereplők
: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen, Marte Magnusdotter Solem, Isabel Christine Andreasen

Thelma, egy vallásos háttérrel rendelkező norvég diáklány Oslóba költözik, ahol beleszeret egy másik lányba. S miközben szégyenérzettel terhelt szexuális ébredését éli meg, Thelma felfedezi, hogy természetfeletti képességgel és erővel rendelkezik.

A Thelma világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában volt. Az alkotás Norvégia nevezettje az idegen nyelvű Oscar-kategóriában, amely már bejárta a világ filmfesztiváljait. A rendező Joachim Trier bibliai szimbólumokkal, mágikus realizmussal vegyíti az erotikus thrillerek és test-horrorok keresztezéséből született Thelmát. Trier előző filmjével, a Hétköznapi titkainkkal 1979 óta az első norvég játékfilm volt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. A Hétköznapi titkaink  Trier első angol nyelvű játékfilmje volt, s egyúttal szintén Norvégia Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában. Trier – aki rokona a világhírű dán rendező Lars von Trier-nek – a Szerzők és az Oslo, augusztus után tért vissza ismét Norvégiába filmet készíteni.

Ajánlatunk


A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. Az alkotás öt Golden Globe díjat kapott.

Hirajama láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is..

Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy segítse őt az elnökké válásban. Miután sem az elnök, sem a családja nem veszi őt komolyan, Bernadette végül úgy dönt, itt az ideje, hogy igazi médiaszemélyiséggé váljon és hallassa a hangját.

Ajánló


Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Birdman amerikai vígjáték, 119 perc, 2014 angol nyelven, magyar felirattal

Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija