Program


Prieger Zsolt: Szent Szerb Antal legendája

Prieger Zsolt: Szent Szerb Antal legendája

Prieger Zsolt Szerb Antal-fantáziája költőien szürreális: akusztikus és vetített képek, városok, történetek és szerelmek peregnek le szemünk előtt, kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 30. vasárnap, 19:00

Prieger Zsolt már tizenegyedik irodalmi estjét mutatja be, vibrálóan intellektuális és szenvedélyes határsértés mindegyik darabja, akár női szentek feministákat lepipáló írásaiból válogat, akár Térey, Mészöly vagy Pilinszky életművét szedi szét és rakja össze újra. Ennek megfelelően Szerb Antal-fantáziája is költőien szürreális, ugyanakkor roppant realista alkotás: akusztikus és vetített képek, városok, történetek és szerelmek peregnek le szemünk előtt. Bejátszásokkal, klasszikus és popkulturális zenei elemekkel, vetítéssel és improvizációval teli látomás: kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás, egyszerre avantgárd kísérlet, Robert Wilson-i állószínház, alterkoncert és San Remo-i slágergyár, olyan nagyszerű vendégekkel, mint Magyar Bori, Kis-Kovács Luca vagy éppen a Coro di Anima kórusa.

Az előadás helyszíne, épülete szent hely, kérjük, ennek megfelelő ruházatban érkezzenek. Férfiaknak fedetlen fővel a zsinagóga területén tartózkodni tilos.

Belépéskor biztonsági ellenőrzést végeznek a bejáratnál, kérjük szíves együttműködésüket és időt is szánjanak erre! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a zsinagóga környékén nehéz a parkolás, ezért javasoljuk tömegközlekedés használatát!

Ajánlatunk


Mentawai - Souls of the Forest indonéz természetfilm, 80 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

A drogfüggő Johannát egy baleset után visszahozzák a klinikai halálból. Ő nem emlékszik semmire. Mivel nincs hova mennie, orvosa a kórházban tartja nővérnek, mert megtetszett neki a lány. Johanna azonban szerelmét a betegeknek kínálja gyógyírként: visszaadja az életbe vetett hitüket, csodálatos gyógyulásukért imádják Johannát. Szokatlan gyógymódjával, a kórházi rend megszegésével azonban kivívja a hivatásos gyógyítók haragját..

Ajánló


Az alkotás végigvezet bennünket Morricone életművén, a Sergio Leonéval való legendás zenéktől az Aljas nyolcasig, amellyel Quentin Tarantino, aki ekkor…

magyar történelmi film, 128 perc, 2024 magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija