Program


Nyersanyag // Premier előtti közönségtalálkozós vetítés

Nyersanyag // Premier előtti közönségtalálkozós vetítés

Filmes csapat érkezik egy távoli faluba, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. A filmesek hamar felismerik, hogy a faluban félelmetes méreteket ölt az elnyomás. A szálak a települést vezető polgármesterhez vezetnek.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 19. péntek, 20:00

Rendező: Boross Martin

Szereplők: Dér Zsolt, Pál András, Mészáros Blanka, Baki Dániel, Tankó Erika, Szabó Stefi

 magyar dráma, 108 perc, 2024

A közönségtalálkozón vendégünk lesz: Boross Martin, film rendezője, Mészáros Blanka, Szabó Stefi és Dér Zsolt, a film szerplői.

Filmes csapat érkezik egy távoli faluba, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. A filmrendező és társai hamar elnyerik az ott élők bizalmát. Közelebb kerülve hozzájuk felismerik, hogy a faluban félelmetes méreteket ölt az elnyomás. A szálak a települést vezető polgármesterhez vezetnek, aki a legfőbb megélhetést biztosító uborkafarmot is igazgatja. Amikor a filmesek megtudják, hogy a vezető visszaél a hatalmával, a rendező úgy dönt, hogy leleplező dokumentumfilmet forgat róla. Jószándékú missziója súlyos következményekkel jár. Nagy nyilvánosságot kapott filmjével éket ver a falu ártatlan lakói közé és mindenkit veszélybe sodor.

Boross Martin Junior Prima-díjas rendező, 2013 óta a STEREO AKT színházi társulat vezetője. Eddig készült 21 színházi előadását több mint 13 ország 40 városában láthatta a közönség. 2017 óta foglalkozik filmezéssel, a Nyersanyag az első játékfilmje. Kritikus hangvételű történet egy elnyomó mikrokozmoszról, a művészek felelősségéről és a visszájára forduló aktivizmusról, amely visszatükrözi napjaink Magyarországát. Azt a tétlenséget és tanácstalanságot, ami a sokszor privilegizált városiak és a mélyszegénységben élő falusiak közt tátongó szakadékot jellemzi. A közvetlen állami támogatás nélkül elkészült filmben a főszereplők mellett számos amatőr és gyerekszereplő is feltűnik a helyi lakosok megformálóiként. Az ‘A’ kategóriás Tallinn-i Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb work-in-progress projekt díját elnyerő Nyersanyag a Filmfabriq és a STEREO AKT gyártásában készült, producerei Osváth Gábor és Mayer Dániel.

Forgalmazó: Vertigo Média

Ajánlatunk


La Rondine Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 167 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

2024.04.18-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban 19 órakor bemutatkozó koncertet ad a Pannon Cigányzenekar.

Koltai Lajos látványos filmje a világhírű magyar orvos bécsi éveiről, amikor először ért el sikereket a gyermekágyi láz elleni küzdelemben, de meg kellett küzdenie nemcsak a kórral, hanem kollégái hozzáállásával is. Angol felirattal!

Ajánló


amerikai életrajzi film, 122 perc, 2024 angol nyelven, magyar felirattal

Két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az…

Madama Butterfly Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 195 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija