Program


Aktuális előadások


Jegyvásárlás
4 500 Ft

Jegyvásárlás
4 500 Ft

Rendező: Elijah Moshinsky
Vezényel: Daniele Callegari
Díszlettervező: John Napier
Jelmeztervező: Andreane Neofitou

Szereplők: Ludmilla Monasztirszka (Abigél), Maria Barakova (Fenéna), Szokjonk Baek (Izmael), George Gagnidze (Nabucco), Dmitry Belosselskiy (Zaccaria)

 

Az élete mélypontján lévő 27 éves Verdi két gyermeke és felesége elvesztése után, már operaszerzői ambícióiban is megtörve, ügynöke rábeszélésére olvasta el Temistocle Solera Nabucco című librettóját. A babiloni fogságban szenvedő zsidók és a magát istennek kikiáltó babiloni király, Nabucco története az 1842-es bemutatón, majd világszerte óriási sikert aratott, a „Va, pensiero…” (Szállj, gondolat…) kezdetű kórusdarabja pedig Itália második himnuszává vált.  A mostani előadásban a király szerepében a grúz bariton, George Gagnidze debütál a Met-ben, míg a király két lánya, Abigél és Fenéna szerepében az ukrán szoprán, Ludmilla Monasztirszka és az orosz mezzoszoprán, Maria Barakova látható. Fenena szerelmét, a zsidók királyának unokaöccsét, Izmaelt, akiknek szeretete túlmutat a politikai érdekeken, a dél koreai Szokjonk Baek alakítja. Zaccaria zsidó főpap alakjában – csakúgy mint a darab 2017-es Met-közvetítésében – az orosz basszus, Dmitrij Belosszelszkij tér vissza. A közvetítésben Daniele Callegari vezényli majd az előadást, benne a Met-kórus feledhetetlen előadásában felhangzó „Va, pensiero”-t.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ajánló


angol művészeti dokumentumfilm, 93 perc, 2023 eredeti nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija