Program


MET 2023/2024 - Georges Bizet: Carmen

MET 2023/2024 - Georges Bizet: Carmen

Carmen
Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 224 perc, 2024
francia nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 4. vasárnap, 18:00

Rendező: Carrie Cracknell
Vezényel: Daniele Rustioni
Díszlettervező: Michael Levine
Jelmeztervező: Tom Scutt

Szereplők: Angel Blue (Micaëla), Aigul Akhmetshina (Carmen), Piotr Beczała (Don José), Kyle Ketelsen (Escamillo)

 

A Metben most debütáló, elismert angol rendező, Carrie Cracknell egy olyan színrevitellel éleszti újjá a halálos szenvedély klasszikus történetét, amely napjainkba helyezi át az eseményeket, embercsempészek világába. Carmen, a gyönyörű és szenvedélyes cigánylány elcsábítja Don José brigadérost, aki még abba is belemegy, hogy az iránta érzett szerelemből dezertáljon. A fékezhetetlen lány azonban hamarosan új férfira, Escamillora veti a szemét. José mindent megtesz, hogy visszaszerezze, még a belé halálosan szerelmes Micaëla könyörgései ellenére is. Carmen, az ellenállhatatlan femme fatale szerepében a kirgiz-orosz Aigul Akhmetshina mezzoszoprán látható, aki mellett Piotr Beczała tenor mint Don José tűnik fel, Angel Blue az odaadó Micaëla, a basszbariton Kyle Ketelsen pedig Escamillo alakítója. Bizet szívdobogtató partitúráját Daniele Rustioni vezényli.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ajánlatunk


Lois Patiño Samsara című műve attól vált tavaly az artmozik kedvencévé, hogy a vetítés alatt negyedórán keresztül csukott szemmel kell a vászonra meredni. A reinkarnáció folyamatát a szemhéjunkon áthatoló villódzó árnyak mellett a zajgazdag hangkulissza teszi átélhetővé és felejthetetlen tapasztalássá.

Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? Európa felfedezése olyan erős és természetes igényként jelentkezik, hogy egyáltalán nem számít, milyen úton válik lehetségessé. Az Európába vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya valahonnan megkapja egy srác telefonszámát, aki hamis vonatjegyeket árul...

A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta.

Ajánló


A Bálnák: A bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. Az alkotás a természetfilmek legjobb hagyományait…

Az Elszáradt füvekről az emberi lélek legmélyére ás, miközben sokakat foglalkoztató kérdésekhez nyúl rendkívül érzékenyen.

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija