Program


Aktuális előadásokRendező: Michael Mayer
Vezényel: Daniele Callegari
Szereplők: Nadine Sierra (Violetta Valéry), Stephen Costello (Alfredo Germont), Luca Salsi (Giorgio Germont)

Nadine Sierra énekli Violetta, az önfeláldozó kurtizán szerepét a Michael Mayer rendezte Verdi-operában. Violettát a szopránrepertoár csúcsának tartják, a maga kimeríthetetlen vokális és drámai lehetőségeivel. A tenor Stephen Costello látható Violetta öntörvényű szeretője, Alfredo szerepében, mellettük pedig a bariton Luca Salsi mint Alfredo rosszalló apja tűnik fel. A karmesteri pódiumon Daniele Callegari áll.

Az opera világpremierje Velencében, a Teatro la Fenicében volt 1853-ban. Verdi Traviatája túlélte a hírhedten sikertelen bemutatót, és a repertoár egyik legkedveltebb operája lett. A Rigoletto és A trubadúr nagyobb léptékű drámáit követően e darab bensőséges terjedelme és témája a zeneszerzőt a legmélyebb és legszívhezszólóbb zenéinek megalkotására inspirálta. Giuseppe Verdi (1813–1901) hat évtizedes színházi pályafutása során 26 operát komponált, amelyeknek legalább a fele a mai repertoár kedvelt darabjai közt található. A librettista Francesco Maria Piave (1810–76) Verdi pályájának produktív középső szakaszában volt a zeneszerző alkotótársa, többek között az Ernani, a Macbeth, a Rigoletto és A végzet hatalma című operákban közreműködött. A Traviata alapjául szolgáló regény, A kaméliás hölgy írója Alexandre Dumas fils (1824–95) A három testőr írójának fia, akit a híres prostituálttal, Marie Duplessis-szel való viszonya ihletett a történet megírására.

A 2022/23-as MET-évad további közvetítései itt érhetők el>>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 4900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

 

 

Forgalmazó: Cikanek Management

Ajánló


Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 193 perc, 2022 angol nyelven, magyar felirattal

Pissarro: Father of Impressionism angol művészeti film, 90 perc, 2022 angol nyelven, magyar felirattal

Berliner Philharmoniker 2022/23: Silvesterkonzert mit Kirill Petrenko und Jonas Kaufmann Élő közvetítés Berlinből, 120 perc, 2022

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija