Program


Itáliai utazás: Végtelenség

Itáliai utazás: Végtelenség

L'immensità
olasz-francia dráma, 99 perc, 2022
olasz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 26. hétfő, 18:30

Rendező: Emanuele Crialese

Szereplők: Penélope Cruz, Vincenzo Amato, Filippo Pucillo, Francesco Casisa, Aurora Quattrocchi, Clara Ponsot

 

 

Róma, a hetvenes évek: az épülő városrészek, a még fekete-fehér televíziós varieték, a társadalmi teljesítmények és egy mára elavult családmodell kora. Clara és Felice most költözött új lakásba. Házasságuknak azonban vége: már nem szeretik egymást, csak a gyerekeik tartják őket együtt, akikre Clara kiönti minden szabadságvágyát. Adriana, a legidősebb éppen most töltötte be a tizenkettőt, és ő a legérzékenyebb szemtanúja a szülei között növekvő feszültségnek. A lány végül megtagadja a nevét, kilétét, még a nemét is, mindenkivel el akarja hitetni, hogy ő férfi. Makacssága végleg kibillenti az amúgy is törékeny családi egyensúlyt. A gyerekek egy jelre várnak, amely kiutat mutathat nekik, legyen az egy hang fentről vagy egy dal a tévében, miközben minden megváltozik körülöttük és bennük.

Emanuele Crialese rendező a saját gyerekkori élményeit dolgozta fel ebben a filmjében, a nemváltás kényes témáját is érintve, amelyen – mint nem rég nyilvánosságra került – maga is átesett. A filmben a spanyol származású anya szerepében a világhírű Penélope Cruzt láthatjuk, a csapodár, szicíliai eredetű apát pedig Crialese filmjeinek állandó színésze, Vincenzo Amato alakítja.

***

Roma, anni Settanta: un mondo sospeso tra quartieri in costruzione e varietà televisivi ancora in bianco e nero, conquiste sociali e modelli di famiglia ormai superati. Clara e Felice si sono appena trasferiti in un nuovo appartamento. Il loro matrimonio è finito: non si amano più, ma non riescono a lasciarsi. A tenerli uniti, soltanto i figli, su cui Clara riversa tutto il proprio desiderio di libertà. Adriana, la più grande, ha appena compiuto dodici anni ed è la testimone attentissima degli stati d’animo di Clara e delle tensioni crescenti tra i genitori. La ragazza rifiuta il suo nome, la sua identità, vuole convincere tutti di essere un maschio e questa ostinazione porta il già fragile equilibrio familiare a un punto di rottura. Mentre i bambini aspettano un segno che li guidi, che sia una voce dall’alto o una canzone in tv, intorno e dentro di loro tutto cambia.

Tovább az Itáliai utazás 2023/24 sorozat programjához >>

Az Itáliai utazás sorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. 
Együttműködő partnerünk a Budapesti Olasz Kultúrintézet. 

 

Díjak: Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2022 - Versenyprogram

Ajánlatunk


La Rondine Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 167 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

amerikai életrajzi film, 122 perc, 2024 angol nyelven, magyar felirattal

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Ajánló


Bernadette francia vígjáték, 92 perc, 2023 francia nyelven, magyar felirattal

Két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija