Program


Hogyan szexeljünk

Hogyan szexeljünk

How to have sex
görög-angol dráma, 109 perc, 2023
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 21. vasárnap, 20:15

Rendező: Molly Manning Walker
Szereplők: Mia McKenna-Bruce, Samuel Bottomley, Lara Peake, Eilidh Loan, Shaun Thomas, Daisy Jelley, Laura Ambler, Eva Lewis

 

Kisérőfilm: 27 (18) 
Rendező: Buda Anna Flóra
Hogyan szexeljünk kísérőfilmjeként látható animációs rövidfilmben a 27 éves, önmagát kereső Alíz még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat rá, ezért szélsőséges életmóddal kompenzál. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan kerékpározik haza, amikor balesetet szenved.
Díjak: Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2023: Arany Pálma díj / Legjobb rövidfilm

Klubok, bulik, alkoholmámor, és persze véget nem érő pasizás. A három legjobb barátnő, Tara,Skye és Ema gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliába vetibele magát az éjszakai életbe. A trió életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát.

Molly Manning Walker rögtön első rendezésével a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un CertainRegard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten: a Hogyan szexeljünk az elsőperctől fogva olyan hatalmas energiával dübörög, akár egy felpörgött tinédzser. A film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, míg a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás.

Díjak: Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2023: Un Certain Regard-díj

Bemutató dátuma: 2024.04.04

Ajánlatunk


A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta.

Koltai Lajos látványos filmje a világhírű magyar orvos bécsi éveiről, amikor először ért el sikereket a gyermekágyi láz elleni küzdelemben, de meg kellett küzdenie nemcsak a kórral, hanem kollégái hozzáállásával is. Angol felirattal!

Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy segítse őt az elnökké válásban. Miután sem az elnök, sem a családja nem veszi őt komolyan, Bernadette végül úgy dönt, itt az ideje, hogy igazi médiaszemélyiséggé váljon és hallassa a hangját.

Ajánló


Robot Dreams francia animációs vígjáték, 102 perc, 2023 némafilm magyar felirattal

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Billy olasz dráma, 100 perc, 2023 eredeti nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija