Program


Flying Data - Utopia

Flying Data - Utopia

A Flying Data Kollektíva részvételi színházi előadása egy utópikus Budapestre invitálja nézőit 2073-ba, hogy közösen éljük át a fenntarthatóságot, egyenlőséget, társadalmi igazságosságot. Az összefüggések és adatok megértésében neofuturista drónok és mesterséges intelligencia lesznek a segítségünkre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 1. hétfő, 18:00

Flying Data - Utopia

Az előadásra váltott jeggyel a Budapesti Tavaszi Fesztivál Kristály Színtérben megrendezett két kiállítása (Budapest Makett és Binálé) is megtekinthető!

“Tisztelt Antifosszilista Polgártársak!

Budapest Egalitárius Ökováros fontos évfordulót ünnepel idén, 2073 áprilisában. Ötven éve sokkolta a várost a Nagy Sorsfordító Drónesemény. 2023. tavaszán – két tucat elkötelezett művészetkedvelőnek hála – az életünk örökre megváltozott.

Ötven évvel ezelőtt a Margitszigeten található, azóta zarándokhellyé vált Kristály Színtérben egy előadás váratlan fordulatot vett: egy drón elszabadult.
Ami akkor történt, azóta sokféleképpen emlegettük: a Gép lázadása, katartikus üzemi baleset, költői katasztrófa.
A romok közül mozgalom indult, melyhez pillanatokon belül több tízezer, több százezer ember csatlakozott. A drón mutatta az utat. És megtörtént a csoda. A változás elkezdődött.

A többi történelem. A Drón Követői mertek nagyot álmodni, víziójuk - hogy egy új, élhető várost hozzanak létre nekünk - ma már a jelenünk: békés kisközösségekben éljük szépséggel, céllal és értelemmel teli életünket, egészséges harmóniában a természettel.
Az évforduló alkalmából Budapest Egalitárius Ökováros közkormányzata egy különleges megemlékező drónrituáléra hívja Önöket, amely során megidézzük magát a Nagy Eseményt, az ahhoz vezető utat, és azt, hogy mi mindent köszönhetünk neki.
A drónrituáléra az 50 évvel ezelőtti esemény színhelyén, a Kristály Színtéren kerül sor, amely ma múzeumként funkcionál.

Részvételére mindenképpen számítunk, hisz az erőnk a közösségünkben rejlik.”

Program hossza: 50 perc

A megváltott jegy egyszeri belépésre jogosít.
Felhívjuk a figyelmet, hogy jegyeket kizárólag online tudnak vásárolni, a helyszínen nincs jegyértékesítés!
Kérjük, érkezzen pontosan, a késve érkezőket előadás közben nem áll módunkban beengedni.
Az előadás 30 fős csoportokban látogatható.

Az előadás során zárt térben villódzó fényhatásokat használunk, az erre érzékenyeknek a látogatást nem javasoljuk!

Az előadásra váltott jeggyel a Budapesti Tavaszi Fesztivál Kristály Színtérben tartott további két programja, kiállításai is megtekinthetőek! További részletek az előadásról és kiállításokról a fesztivál honlapján olvashatóak btf.hu.

A margitszigeti Kristály Színtér a Hajós Alfréd uszoda mellett található, 10 perc sétára a Margit-hídtól. A helyszín tömegközlekedéssel, biciklivel és gyalog közelíthető meg, amennyiben autóval érkezne valaki, az Árpád-hídnál található parkoló, innen 26-os busszal, gyalog vagy MOL bubival, bringó-hintóval juthatnak el a sziget másik végébe.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Madama Butterfly Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 195 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

The Zone of Interest amerikai-angol-lengyel történelmi film, háborús filmdráma, 105 perc, 2023 német nyelven, magyar felirattal

Jelenczki István korunkban az a magyar filmkészítő, aki nemcsak a legkiválóbb dokumentaristák közé tartozik, de ő az, aki mélységével és empátiájával nagyjából azt és úgy hitet el velünk a megértendő valóságból, amit akar.

Ajánló


magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval -…

a Savaria Szimfonikus Zenekar operettelőadásának filmfelvétele, 195 perc, 2024

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija