Program


FILM/ZENE: Annette (Csortos)

FILM/ZENE: Annette (Csortos)

Annette
francia-amerikai-mexikói zenés dráma, 141 perc, 2021
angol nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 21. vasárnap, 19:00

Rendező: Leos Carax
Szereplők: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

 

Holy Motors rendezője, Leos Carax két szupersztár, az Oscar-jelölt Adam Driver és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével készíttette el filmjét, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek járó elismerést.

A showbusiness kulisszái mögé bepillantó film két főszereplője egy stand-up komikus (Driver) és operaénekes felesége (Cotillard). Amikor gyereket vállalnak, alapvetően változik meg kapcsolatuk dinamikája: magánéletükben és munkájukban egyaránt váratlan kihívásokkal kell szembenézniük.

Carax ezúttal is egy varázslatos, de gyakran sötét világot teremt, ahol a szenvedélyt és az emberi gyarlóságot egyaránt extrém módon ábrázolja. 

*

A szokatlan hangvételű film-musicalt a fél évszázada töretlenül zenélő extravagáns amerikai duó, a Sparks együttest alkotó Mael testvérpár ötletéből forgatta le Leos Carax. A testvérek több mint ötven számot írtak a filmhez. Egyébként eredetileg filmesnek tanultak és régebben is terveztek már egy musicalt Tim Burtonnal közösen egy japán mangából - el is készült a film zenei anyaga, de a film nem. Az Annette-tel tehát régi álmuk vált valóra – amúgy karrierjük talán legsikeresebb időszakát futották 2020 körül. A duóról film is készült 2021-ben, nagy Rajongójuk, Edgar Wright rendezésében The Sparks Brothers címmel.

A rendező sem áll távol a zene világától, hiszen rockzenész volt pályája elején. „Amikor elkezdtem filmezni, már akkor azt gondoltam, hogy zene és ének mindenképpen lesz valamikor a filmjeimben. Azután ez nagyon sokáig nem történt meg” – nyilatkozta Carax Csákvári Gézának. Előző filmjében, a Holy Motorsban, amelyet Kylie Minogue-al forgatott, már volt egy nagyobb musical jelenet, ami bátorítást adott számára a Mael-testvérek musical-sztorijának megrendezéséhez is.

"Az Annette méltó Carax és a Mael testvérek munkásságához is: embert próbáló, minden elemében egyedi, tele olyan dalokkal, amiket utána napokig lehet dúdolni, és olyanokkal, amiket képtelenség" – írta a telex.hu-n Klág Dávid, a Mael-fivérekkel készített interjújában.

A film 2021-ben nemcsak a Cannes-i Filmfesztivál nyitódarabja volt, hanem díjazottja is: a legjobb rendezés és a legjobb filmzene díjával ismerték el.

A vetítésre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor.
A teljes program elérhető itt.

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


magyar dokumentumfilm, 91 perc, 2024 eredeti nyelven, magyar felirattal

Hirajama láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is..

Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? Európa felfedezése olyan erős és természetes igényként jelentkezik, hogy egyáltalán nem számít, milyen úton válik lehetségessé. Az Európába vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya valahonnan megkapja egy srác telefonszámát, aki hamis vonatjegyeket árul...

Ajánló


Giselle Balettközvetítés felvételről Amszterdamból, 120 perc, 2024

kínai thriller, filmdráma, 108 perc, 2015 mandarin és orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija