Program


A magyar film napja: Csinibaba

A magyar film napja: Csinibaba

A 90-es évek felejthetetlen kultfilmje Tímár Pétertől
Vetítés 35 mm-es kópiáról.
Vendégeink az alkotók!
1997, a film hossza 101 perc

 A magyar film napja

A Nemzeti Filmalap és az Uránia egész napos, közös rendezvénye
2018. április 30. 10:00 - 23:00

A magyar drámához és a magyar költészethez hasonlóan ezentúl a magyar filmnek is lesz napja: a Nemzeti Filmalap kezdeményezésére 2018-tól a magyar film nagy korszakai és alkotói előtt tisztelgünk majd minden április 30-án. A dátumválasztás külön öröm számunkra, hiszen az első magyar film, A táncz premierjére emlékeztet, amelyet egykor az Uránia tetőteraszán rögzítettek és 1901. április 30-án az Urániában vetítettek le a nagyérdemű előtt.

A napot a 90-es évek felejthetetlen kultfilmje, a Gálvölgyi János, Galla Miklós, Nagy Natália, Molnár Piroska, Németh Kristóf, Reviczky Gábor, Igó Éva és Lázár Kati főszereplésével készült Csinibaba zárja. A vetítésre most az egyszer újra 182 forintért lehet jegyet váltani – pont annyiért, amennyiért a premier évében. A vetítés előtt Lévai Balázs beszélget a rendezővel és a szereplőkkel. Érdemes lesz szemkápráztató retró cuccokban megjelenni, a „legcsinibabásabban” öltözött nézőt ugyanis meglepetés várja, és utána tánc! – fergeteges retró buli lesz Csinibaba slágerekre.

Ajánló


magyar politikai krimi, 127 perc, 2021

Madres paralelas spanyol dráma, 123 perc, 2021 spanyol nyelven, magyar felirattal

A showbusiness kulisszái mögé bepillantó film két főszereplője egy stand-up komikus (Driver) és operaénekes felesége (Cotillard). Amikor gyereket vállalnak, alapvetően…

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija