Program


15. Román Filmhét - La Civil

15. Román Filmhét - La Civil

belga-román-mexikói játékfilm, 140 perc, 2021
spanyol nyelven, magyar és angol felirattal

Rendező: Teodora Ana Mihai

Egy mexikói édesanya, Cielo elindul, hogy megkeresse lányát, akit a helyi drogkartell tagjai raboltak el. Mivel a hatóságoktól nem sok segítséget kap, Cielo háziasszonyból hamarosan a bosszú aktivistájává válik. A történet, amely az erőszak véget nem érő spiráljáról beszél, valós eseményeken alapul. A filmet az idei Cannes-i Filmfesztiválon, az Un Cerrtain Regard szekcióban mutatták be, ahol „Prize of Courage”-díjat nyert.

„A romániai születésű, jelenleg a belgiumi Gentben élő Teodora Ana Mihai eredetileg dokumentumfilmnek szánta a La civilt. S habár az elkészült mű, amelyet Mihai a mexikói születésű Habacuc Antonio de Rosarióval közösen jegyez, alapvetően fikciós munka, a filmet áthatja a dokumentarista érzékenység.” (Manuel Betancourt, Variety)

A film megtekintését 16 év alatt nem ajánljuk!

Tovább a 15. Román Filmhét teljes programjához >>


A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében, a Román Nemzeti Filmközpont (CNC) és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánló


Madres paralelas spanyol dráma, 123 perc, 2021 spanyol nyelven, magyar felirattal

olasz dokumentumfilm, 90 perc, 2020 eredeti nyelven, magyar felirattal

A showbusiness kulisszái mögé bepillantó film két főszereplője egy stand-up komikus (Driver) és operaénekes felesége (Cotillard). Amikor gyereket vállalnak, alapvetően…

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija