Program


Van Goghok

Van Goghok

orosz filmdráma, 103 perc, 2018
orosz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 23. hétfő, 20:00

Premier előtti vetítés!

Szeptember 2-án az országos bemutató előtt mutatjuk be Szergej Livnyev VAN GOGHOK (Van Gogi, 2018) című lélektani drámáját. A film hőse egy kallódó, gyerekkori élményei miatt depressziós, Izraelben élő installátor, akit mostohaanyja halála után apja, a világhírű karmester magához hív Rigába. Drámai jelenetekben követhetjük végig apa és fiú feszült viszonyának alakulását. És közben képet kaphatunk egy kevéssé ismert közegről, a Lettországban élő orosz zsidó közösség életéről. A hatást egyrészt orosz színészikonok fokozzák a maximumig, rengeteg külföldi elismerést, és nem egy szakmai díjat szerezve: Alekszej Szerebrjakov (Zvjagincev: Leviatán), Jelena Korenyeva (Mihalkov-Koncsalovszkij: Szerelmesek románca), Natalja Nyegoda (Picsul: A kis Vera). Az apa szerepében pedig ismét láthatjuk a lengyel film idősen is tündöklő sztárját, Andrzej Wajda életművének egyik kultikus színészét, Danie Olbrychskit.

A vetítésen vendégünk lesz a film rendezője, Szergej Livnyev. Vaszilij Picsullal, Valerij Todorovszkijjal együtt ő is a peresztrojka új hullámának idején tűnt fel. Azóta tarka, kalandos filmes pályát futott be a világban. A kritika számára némi meglepetést is okozott a Van Goghok letisztult hangneme. De az elismerés szinte egyöntetű. Még a bizonytalankodók is elismerik, hogy a Van Goghok olyan ritka mű, amely nem engedi el a nézőjét. És felidéződő képeivel, hangulatával fontos és mély töprengésre késztet.

Ajánlatunk


A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

The Fabelmans amerikai filmdráma, 151 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Ajánló


Cézanne – Portraits of a Life angol művészeti dokumentumfilm, 90 perc, 2018 angol nyelven, magyar felirattal

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és…

Dance First brit történelmi dráma, 100 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija