Program


Thelma

Thelma

norvég erotikus-thriller, 116 perc, 2017

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 20. péntek, 20:15

Rendező: Joachim Trier

Szereplők
: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen, Marte Magnusdotter Solem, Isabel Christine Andreasen

Thelma, egy vallásos háttérrel rendelkező norvég diáklány Oslóba költözik, ahol beleszeret egy másik lányba. S miközben szégyenérzettel terhelt szexuális ébredését éli meg, Thelma felfedezi, hogy természetfeletti képességgel és erővel rendelkezik.

A Thelma világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában volt. Az alkotás Norvégia nevezettje az idegen nyelvű Oscar-kategóriában, amely már bejárta a világ filmfesztiváljait. A rendező Joachim Trier bibliai szimbólumokkal, mágikus realizmussal vegyíti az erotikus thrillerek és test-horrorok keresztezéséből született Thelmát. Trier előző filmjével, a Hétköznapi titkainkkal 1979 óta az első norvég játékfilm volt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. A Hétköznapi titkaink  Trier első angol nyelvű játékfilmje volt, s egyúttal szintén Norvégia Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában. Trier – aki rokona a világhírű dán rendező Lars von Trier-nek – a Szerzők és az Oslo, augusztus után tért vissza ismét Norvégiába filmet készíteni.

Ajánlatunk


magyar animációs film, 70 perc, 2024 magyar nyelven

Dance First brit történelmi dráma, 100 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Hirajama láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is..

Ajánló


La Rondine Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 167 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

Perfect Days japán-német dráma, 123 perc, 2023 japán nyelven, magyar felirattal

a Savaria Szimfonikus Zenekar operettelőadásának filmfelvétele, 195 perc, 2024

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija