Program


The Cure - "Anniversary 1978-2018"

The Cure - "Anniversary 1978-2018"

Rendező: Tim Pope
Hang: Paul Corkett
The Cure: Robert Smith, Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O'Donnel and Reeves Gabrels

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 11. csütörtök, 19:30

A The Cure, a világ egyik legjobb koncertzenekara 2018-ban egy tökéletes júliusi estén lépett fel a londoni Hyde Parkban, hogy megünnepelje négy évtizedes zenei pályafutását. Ezen a koncerten készült az "Anniversary 1978-2018" című, 4K minőségű film, Tim Pope rendezésében.

A zenekar 1978. július 9-én, vasárnap este nyolc órakor, egy kis füstös Sussex-i kocsmában, a Rocketben adta első koncertjét. Az eseményen mintegy 65 ember jelent meg. Szinte napra pontosan negyven évvel később, 2018. július 7-én, vasárnap este nyolc órakor a The Cure a londoni Hyde Park nagy rétjén tartotta jubileumi koncertjét. Az eseményre körülbelül 65.000  ember jött el.

Az előadás az egyik legemlékezetesebb koncert lett a Cure hosszú karrierjében. A Lovesong-tól a Lullaby-ig, a Boys Don't Cry-tól és a Fascination Street-től a Friday I'm in Love-ig elhangzó dalok révén Robert Smith és csodálatos zenekara - Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O'Donnell és Reeves Gabrels - varázslatos időutazásra repítettek. A koncert vége felé Robert azt mondta a közönségnek: "Ha megkérdeztetek volna a Rocketben, hogy mit fogok csinálni 40 év múlva, valószínűleg rossz választ adtam volna... De köszönöm mindenkinek, aki körülvesz... és Nektek is, hogy itt lehetek... szóval köszönöm. Ez nagyszerű négy évtized volt... és itt a következő!"

Hogy ezt a történelemi fellépést teljes színpompájában rögzíteni tudják, a zenekar Tim Pope-hoz, a banda legtöbb kultikus klipje alkotójához, a díjnyertes In Orange című film rendezőjéhez, régi harcostárshoz fordult. Az előadás, melyet Tim ezen a gyönyörű nyári estén rögzített 29 dalon és 135 percen keresztül vezet végig minket négy évtized alternatív popzenéjén. A film nemcsak a varázslatos színpadi show-t és az elmúlt negyven év epikus dimenzióját ragadja meg, hanem a zenekar összetartó, intim oldalát is. „Robert sohasem énekelt annyira jól, és a Cure sem játszott még ilyen szenvedélyesen, pontosan és erőteljesen." - mondta a rendező.

A magával ragadó moziélményt Robert Smith és Paul Crockett 5.1-es hangkeverése tette teljessé.

Ajánlatunk


A 20-as, 30-as, 40-es évek zenéjének talán leghitelesebb hazai tolmácsa a Kossuth-díjas Hot Jazz Band mostani azért is különleges, mert ezen a szép tavaszi estén a zenéjükkel megidézett filmek kulisszatitkaiba is betekinthetünk.

magyar animációs dokumentumfilm, 79 perc, 2024 magyar nyelven

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Ajánló


magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja,…

Bartlett Sher sikeres Rómeó és Júlia rendezése 2017 januárja után ismét látható a Met-közvetítések sorozatában, új szereposztásban. Élő operaközvetítés a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija