Program


Piedone nyomában - Díszbemutató

Piedone nyomában - Díszbemutató

Piedone nyomában - bővített moziváltozat / Díszbemutató
Portré a spagettiwestern nagy alakjáról február 22-én

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 22. péntek, 19:30

Február 28-tól érkezik a mozikba az eddigi legátfogóbb dokumentumfilm Bud Spencer életéről, aki idén lenne 90 éves. Király Levente Piedone nyomában című filmjében – amelyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Carlo Pedersoliról, azaz Bud Spencerről.

A film premier előtti díszelőadása február 22-én  lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol élőkoncert és plakátkiállítás színesíti a programot.

A 19:30-kor kezdődő díszbemutatón a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója, Gian Luca Borghese és a filmet rendező Király Levente köszöntőjét követően, a vetítés előtt a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar ad kb. 45 perces élő koncertet a legnépszerűbb Piedone-filmek zenéiből válogatva. Az öttagú zenekar koncertjeinek sajátossága, hogy a jól ismert betétdalok hű megszólaltatása mellett egy-egy híres filmbeli karakter nevét és öltözékét viselik, a zeneszámokat pedig jellegzetes filmrészletek háttérvetítésével színesítik.

A díszbemutató kiemelt kísérőprogramja egy különleges filmplakát kiállítás lesz Bud Spencer és Terence Hill legnépszerűbb filmjeinek eredeti magyar plakátjaiból az Uránia Kávézóban.

Ajánlatunk


Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja, Pierfrancesco Favino látható.

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Ajánló


Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

A 20-as, 30-as, 40-es évek zenéjének talán leghitelesebb hazai tolmácsa a Kossuth-díjas Hot Jazz Band mostani azért is különleges, mert…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija