Program


Nyitva

Nyitva

Nyitva
Színes, magyar, romantikus komédia, 96 perc, 2016
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 17. hétfő, 20:30

Rendező: Nagypál Orsi

Írta: Nagypál Orsi
Producerek: Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya
Fényképezte: Herbai Máté
Vágó: Mezei Áron
Zene: Moldvai Márk

Főszereplők: Radnay Csilla, Kovács Lehel, Jordán Adél, Péterfy Bori, Ötvös András, Lénárdt Laura, Brasch Bence

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, zeneszerző Moldvai Márk. A film jelmeztervezője Breckl János, látványtervezője Bagyarik Endre, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

Ajánlatunk


Hirajama láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is..

A Bálnák: A bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. Az alkotás a természetfilmek legjobb hagyományait követi, olyan jelenetekkel közelebb hozva az állatvilágot, amelyek eddig még nem voltak láthatók.

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Ajánló


Jelenczki István korunkban az a magyar filmkészítő, aki nemcsak a legkiválóbb dokumentaristák közé tartozik, de ő az, aki mélységével és…

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval -…

Lois Patiño Samsara című műve attól vált tavaly az artmozik kedvencévé, hogy a vetítés alatt negyedórán keresztül csukott szemmel kell…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija