Program


NT Live: Julie

NT Live: Julie

NT Live - Julie
A londoni National Theatre előadása felvételről, 120 perc, 2018
angol nyelven, angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 26. kedd, 19:00

Rendező: Carrie Cracknell

August Strindberg nyomán.
Átdolgozta
Polly Stenham

A londoni National Theatre Julie című darabja August Strindberg világhírű drámája, a Júlia kisasszony alapján készült. Az eredeti darabot az 1880-as években betiltották hazájában, mert erkölcstelennek ítélték. Címszereplője, Júlia grófkisasszony az eredeti változatban apja távollétében, egy Szent Iván éji mulatságon vágyainak engedve és átlépve minden társadalmi korlátot, flörtöt kezdeményez a lakájjal, Jeannal, aki egyébként a fiatal szakácsné, Kristin vőlegénye. Erotikus vágyai beteljesülnek, de ezáltal a különös Szent Iván éjen a társadalmi szerepek is felcserélődnek, a lakáj urává válik a lealacsonyodó grófkisasszonynak és mindketten hamar rádöbbennek, hogy ezek után nem is léphetnek vissza régi viszonyaik közé, menekülniük kell, ha egyáltalán lehetséges.

A történetet többen is átdolgozták már, 2018-ban Julie címmel, Polly Stenham adaptációjában került a londoni National Theatre színpadára. A cselekmény ezúttal a mai Londonba helyeződik át, és Julie nem húszéves arisztokrata kisasszony, hanem egy iparmágnás harmincon túli lánya, Jean pedig az apa fekete sofőrje. A szereplők között itt nem osztálykülönbség, hanem vagyoni különbség képez óriási szakadékot, ez teremt feszültséget.

Vanessa Kirby az NT Live előadásban tökéletesen alakítja az érzelmileg labilis főhősnőt, Aric Kofi Abrefa remek a magát visszafogni igyekvő, de motivált sofőr szerepében, Thalissa Teixeira pedig vibráló erotikát visz a szakácsnő figurájába. A darabot Carrie Cracknell rendezte.

Az előadást angol nyelven, angol felirattal vetítjük!

Ajánlatunk


La stranezza olasz történelmi film, 103 perc, 2022 olasz nyelven, magyar felirattal

Bellat, a fiatal nőt, a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel..

Bartlett Sher sikeres Rómeó és Júlia rendezése 2017 januárja után ismét látható a Met-közvetítések sorozatában, új szereposztásban. Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel.

Ajánló


Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

magyar történelmi film, 128 perc, 2024 magyar nyelven

Cézanne – Portraits of a Life angol művészeti dokumentumfilm, 90 perc, 2018 angol nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija