Program


Napszállta

Napszállta

1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 1. szombat, 15:00

Napszállta
színes, magyar-francia történelmi film, 142 perc, 2018
magyar nyelven

Rendező: Nemes Jeles László

Író: Clara Royer, Matthieu Taponier, Nemes Jeles László
Főszereplők: Jakab Juli, Vlad Ivanov 
Szereplők: Balsai Móni, Czukor Balázs, Dobos Evelin, Fancsikai Péter, Kormos Mihály, Lázár Kati, Moldován Dorottya, Nagy Zsolt, Zsótér Sándor 
Gyártó: Laokoonfilm

Ajándék a Napszállta jegyvásárlóinak!
Mindazoknak, akik az Urániában tekintik meg az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének, Nemes-Jeles Lászlónak új alkotását, a Napszállta című filmet, a Saul fia című kiadványt ajándékozzuk a jegy mellé (az online vásárolt, a pénztárban bemutatott jegyek mellé is). A 24 oldalas, illusztrált, a rendező által összeállított füzetben szemelvények, interjúk és gazdag képanyag található a Saul fia világáról, hátteréről és készítésének titkairól.

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. A Napszállta operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője - az azóta elhunyt kiváló szakember - Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is. A Napszállta a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével.

1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. 

Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

A filmet 35 mm-es filmszalagról vetítjük.

Ajánlatunk


Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja, Pierfrancesco Favino látható.

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

magyar történelmi film, 128 perc, 2024 magyar nyelven

Ajánló


Bartlett Sher sikeres Rómeó és Júlia rendezése 2017 januárja után ismét látható a Met-közvetítések sorozatában, új szereposztásban. Élő operaközvetítés a…

magyar animációs dokumentumfilm, 79 perc, 2024 magyar nyelven

Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija