Program


MET 2022/2023 - Verdi: Falstaff

MET 2022/2023 - Verdi: Falstaff

Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 180 perc, 2023
Olasz nyelven angol és magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 9. vasárnap, 18:00

Rendező: Robert Carsen
Vezényel: Daniele Rustioni
Szereplők: Michael Volle (Falstaff), Hera Hyesang Park (Nannetta), Ailyn Pérez (Alice Ford), Marie-Nicole Lemieux (Mistress Quickly), Jennifer Johnson Cano (Meg Page), Bogdan Volkov (Fenton), Christopher Maltman (Ford)

Új produkció

Verdi nagyszerű Shakespeare-vígjátékában a bariton Michael Volle testesíti meg a harsány és csapodár Falstaff lovagot, akit okos nők triója leckéztet meg. Mellette Hera Hyesang Park, Ailyn Pérez, Jennifer Johnson Cano, Marie-Nicole Lemieux mezzoszoprán, Bogdan Volkov tenor és Christopher Maltman bariton alakítja a mellékszerepeket a Daniele Rustioni által vezényelt operában. Ez a mélyen emberi vígjáték Giuseppe Verdi utolsó operája, egy páratlan színházi karrier nagyszerű befejezése. Lenyűgöző alkotás, minden idők legnagyobb operavígjátékai közé tartozik. A darab premierje a milánói Scalában volt 1893-ban. A történet Shakespeare jeleneteinek ötvözete, a Windsori víg nők és a IV. Henrik című darabok alapján. Középpontjában Sir John Falstaff áll, aki az irodalom egyik leglenyűgözőbb karaktere. A librettista, Arrigo Boito (1842–1918) zeneszerző is volt (1868-ban mutatták be Goethe Faustja alapján készült Mefistofele című operáját), emellett újságíró és kritikus. Robert Carsen rendezése a 15. század első évtizedeiben játszódó történetet a 20. század közepére, a második világháború utáni Angliába helyezi – egy olyan korszakba, amikor a régóta fennálló társadalmi normák hirtelen megváltoztak és az arisztokrácia elvesztette gazdagságának és befolyásának nagy részét.

A 2022/23-as MET-évad további közvetítései itt érhetők el>>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 4900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

 

 

Forgalmazó: Cikanek Management

Ajánlatunk


Bartlett Sher sikeres Rómeó és Júlia rendezése 2017 januárja után ismét látható a Met-közvetítések sorozatában, új szereposztásban. Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel.

Bellat, a fiatal nőt, a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel..

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Ajánló


Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja,…

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és…

magyar történelmi film, 128 perc, 2024 magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija