Program


MET 2019/2020 Handel: Agrippina

MET 2019/2020 Handel: Agrippina

A 2019/20-as évadban tíz új előadást láthatunk a New York-i Metropolitan Operából a Met Live in HD közvetítések révén az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 8. vasárnap, 18:00

MET 2019/2020 - G. F. Händel: Agrippina

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, MET premier, először HD-ben, 225 perc, 2020
Olasz nyelven, angol és magyar felirattal

Rendező: Sir David McVicar

Vezényel: Harry Bicket, Díszlet- és jelmeztervező: John Macfarlane, Világítás: Paule Constable, Koreográfus: Andrew George

Szereplők: Brenda Rae (Poppea), Joyce DiDonato (Agrippina), Kate Lindsey (Nerone), Iestyn Davies (Ottone), Duncan Rock (Pallante), Matthew Rose (Claudio)

A Metropolitan közönsége körében mind népszerűbbé váló barokk operák szerzői közül is kiemelkedőnek mondható a német származású, de életének nagy részét Angliában leélő, s ott olasz operákat komponáló Händel iránti rajongás. Az elmúlt évtizedekben három operája – a Rinaldo, a Julius Caesar és a Rodelinda – is színre került a Met színpadán, nem is beszélve oratóriumainak alkalmi előadásairól, vagy éppen Az elvarázsolt sziget című pasticcio-operáról, melynek zenei anyaga tekintélyes részben szintén Händel muzsikáján alapult. A Nero császár és édesanyja, Agrippina közti fordulatos, véres fejleményekben sem szűkölködő történet a 18. századi olasz operára jellemző da capo-áriák sorában elevenedik meg – kiváló előadók tolmácsolásában. Agrippinaként Joyce DiDonato ismét igazi primadonna-szerepben mutatkozhat be az őt bálványozó New York-iaknak, Harry Bicket pedig a barokk zene elismert előadójaként irányítja a Sir David McVicar rendezte új produkciót.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Ajánlatunk


Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Cézanne – Portraits of a Life angol művészeti dokumentumfilm, 90 perc, 2018 angol nyelven, magyar felirattal

Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja, Pierfrancesco Favino látható.

Ajánló


La stranezza olasz történelmi film, 103 perc, 2022 olasz nyelven, magyar felirattal

Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija