Program


Megbélyegzetten - 1968 (filmbemutató)

Megbélyegzetten - 1968 (filmbemutató)

magyar történelmi dokumentumfilm, 55 perc, 2019

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 17. péntek, 18:30

Rendező: Varga Ágota

Forgatókönyvíró: Maruszki Balázs, Varga Ágota

Operatőr: Markert Károly H.S.C., Klimes Tamás

Vágó: Kende Júlia H.S.E, R-Provideo, Király István, Szalay Péter

Szereplők: Hartai Soma, Franyó János, Solecki Janka, Barabás Kiss Zoltán, Dányi Krisztián, Fandl Ferenc, Papp László, Bolla Gábor, Galkó Balázs, Jenei Zoltánné, Szabó Barnabás, Lénárt Levente, Molnár Balász, Gulyás Bence, Vasicsek Botond, Koppány Vilmos

 

Mit ér az az ember, aki 1968-ban volt 14 éves és lázadó kamasz? Levelükben fellázadtak a rendszer ellen, ami igazából gyerekcsíny volt, bár ők akkor komolyan gondolták. A belügyi szervek példát statuáltak, a rendszer hű szolgái 25 éven át úgyszintén. Vajon az akkori hatalom miért is ijedt meg kamaszok csínytevésétől?

László apja a párthűség mintaképe, a bírósági tárgyaláson mintha egy idegenre kérte volna a legsúlyosabb büntetést. Börtönből szabadulása után a kommunista gépezet a felnőtté válását és a felnőtt életét is megalázta.

Kovács László, a filmem főhőse élettörténetével nem kérkedett, szinte szégyenként cipelte azt. Egy sorszerű telefonbeszélgetésünk indított el mindent.

Rajta kívül vajon hányan hordanak még hasonló terhet napjainkban?

Ajánlatunk


Mentawai - Souls of the Forest indonéz természetfilm, 80 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Jelenczki István korunkban az a magyar filmkészítő, aki nemcsak a legkiválóbb dokumentaristák közé tartozik, de ő az, aki mélységével és empátiájával nagyjából azt és úgy hitet el velünk a megértendő valóságból, amit akar.

Lois Patiño Samsara című műve attól vált tavaly az artmozik kedvencévé, hogy a vetítés alatt negyedórán keresztül csukott szemmel kell a vászonra meredni. A reinkarnáció folyamatát a szemhéjunkon áthatoló villódzó árnyak mellett a zajgazdag hangkulissza teszi átélhetővé és felejthetetlen tapasztalássá.

Ajánló


Mathieu és Alice több mint egy évtizede szerelmesek voltak egymásba, majd szétváltak útjaik. Sok idő telt el azóta, és a…

Az alkotás végigvezet bennünket Morricone életművén, a Sergio Leonéval való legendás zenéktől az Aljas nyolcasig, amellyel Quentin Tarantino, aki ekkor…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija