Program


Kojot négy lelke (Fábri)

Kojot négy lelke (Fábri)

Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 23. vasárnap, 10:30

Kojot négy lelke
magyar animációs film, 103 perc, 2023
magyar nyelven

Rendező: Gauder Áron

Kojot négy lelke címmel érkezik a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak az új filmje. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

A Kojot négy lelke rendezője Gauder Áron, aki a Nyócker! című animációs filmmel korábban nagy szakmai és közönségsikert aratott. A Kojot négy lelke filmterve előtt Gauder Áron és a gyártó Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján (Kojot és a szikla, Kojot és a sápadtarcú), amelyek jelentős nemzetközi fesztiválsikereket értek el, és világszerte számos díjat gyűjtöttek be. A kisfilmekhez a rendező az indiánjáték szülőatyja, Cseh Tamás által 2006-ban felmondott indián meséket vette alapul. A Kojot négy lelke 100 alkotó több mint ötévnyi munkájának eredménye. A most elkészült egészestés animációs film forgatókönyvírója a rendező mellett a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas Bereményi Géza (A tanítványok, Eldorádó, A turné). Az alkotás magyar hangját olyan kivételes művészek adták, mint Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda, Széles Tamás, valamint Scherer Péter, Kautzky Armand, Schneider Zoltán, Bolla Róbert. A Kojot négy lelke a Temple Réka vezette Cinemon Entertainment gyártásában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

Forgalmazó: Vertigo Média

Ajánlatunk


Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

magyar animációs dokumentumfilm, 79 perc, 2024 magyar nyelven

Ajánló


A 20-as, 30-as, 40-es évek zenéjének talán leghitelesebb hazai tolmácsa a Kossuth-díjas Hot Jazz Band mostani azért is különleges, mert…

Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija