Program


Joni 75 - Sztárok köszöntik Joni Mitchellt

Joni 75 - Sztárok köszöntik Joni Mitchellt

Rendező: Martyn Atkins
Fellépők: Brandi Carlile, Glen Hansard, Emmylou Harris, Norah Jones, Chaka Khan, Diana Krall, Kris Kristofferson, Los Lobos with La Marisoul, Cesar Castro & Xochi Flores, Graham Nash, Seal, James Taylor, Rufus Wainwright és Joni Mitchell

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 23. szombat, 20:30

A kanadai származású Joni Mitchell az 1970-es évek egyik legnagyobb hatású amerikai énekes-dalszerzője, többszörös Grammy-díjas, a Rock'n'Roll Hírességek Csarnokának halhatatlanja. Hetvenötödik születésnapi tribute koncertjét 2018. november 7-én rendezték a Los Angeles-i Dorothy Chandler Pavilionban, olyan sztárok részvételével, mint Norah Jones, Diana Kroll, Seal, Kris Kristofferson, Chaka Khan és mások.

Joni Mitchell írta a hippigeneráció egyik legismertebb himnuszát, a Woodstock című dalt. Ő maga egy tévéfellépés miatt nem tudott részt venni nemzedéke legnagyobb happeningjén, egy szállodai szobában nézte a közvetítést, és közben írta a sorokat. Különleges, lírai szerzeményeit előadók ezrei játszották újra, és olyanokra volt hatással többek közt, mint Frank Zappa, a Led Zeppelin, Bob Dylan vagy Prince. Karizmatikus hatású dalai több filmben is megszólalnak. A Both Sides Now-t megidézik például az Igazából szerelem című moziban, amelyben az Emma Thompson alakította főhősnő ezt hallgatja sírva, miután rájön, hogy férje megcsalja. Mitchell 2015 óta elhatalmasodó betegsége (agyi aneurizma) miatt ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, most a születésnapi koncert végén azonban ő is újra színpadra áll.

A sztárfellépők sorát a Dorothy Chandler Pavilionban Norah Jones nyitotta a Court and Spark című számmal, Mitchell 1974-es, legnagyobb példányszámban elkelt lemezének címadó dalával. Diana Krall a szintén albumcím-adó For the Roses című slágert szólaltatta meg. Mitchell előadói stílusát talán Rufus Wainwright idézte meg a legjobban a Blue-val. A kábítószerfüggőségről szóló Cold Blue Steelt a gitáros énekes pályatárs, Emmylou Harris énekelte el, majd a végtelenül szomorú The Magdalene Laundries-ba kezdett. Chaka Khan a Help Me című dallal köszönte meg a sok segítséget, amelyet Mitchell zenéjétől kapott. Az est első felét pedig Seal zárta a már említett Both Sides Now című számmal.

A második részben Graham Nash, az énekesnő korábbi élettársa az Our House-t adta elő, amely akkor született, amikor még együtt éltek a hatvanas évek végén. Kris Kristofferson Mitchell egyik legromantikusabb dalát, az A Case of Yout adta elő Brandi Carlile társaságában. Az est a másik egykori élettárs James Taylor Woodstock-interpretációjával és a Billboard Hot 100-as öröklistán 67. helyen álló Big Yellow Taxi össznépi előadásával zárult, amelynek néhány sorát Mitchell is együtt énekelte a zenésztársakkal. A közönség soraiban olyan világhírességek ünnepelték a legendás énekesnőt, mint Tom Hanks, Anjelica Houston, Angela Bassett vagy Cameron Crowe.

Ajánlatunk


Bellat, a fiatal nőt, a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel..

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

magyar animációs dokumentumfilm, 79 perc, 2024 magyar nyelven

Ajánló


La stranezza olasz történelmi film, 103 perc, 2022 olasz nyelven, magyar felirattal

Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja,…

A 20-as, 30-as, 40-es évek zenéjének talán leghitelesebb hazai tolmácsa a Kossuth-díjas Hot Jazz Band mostani azért is különleges, mert…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija