Program


EXHIBITION: Egy zseni látomásai - Hieronymus Bosch különös világa

EXHIBITION: Egy zseni látomásai - Hieronymus Bosch különös világa

The Curious World of Hieronymus Bosch
Virtuális tárlatvezetés a mozivásznon, 90 perc, 2016
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 14. vasárnap, 15:30

Rendező: David Bickerstaff

A szerző szülővárosában megrendezett egyedülálló kiállítás alapján.
Az EXHIBITION ON SCREEN legújabb filmjében egy egyedülálló kiállítást láthatnak a nézők, melynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ számos pontjáról most visszatérnek hollandiai szülővárosába.
Hieronymus Bosch – Egy géniusz látomásai volt a címe a legnagyobb retrospektív Bosch-tárlatnak, melyet 2016. február 13. és május 8. között mutatott be a Het Noordbrabants Múzeum. 44 fennmaradt műalkotása közül 36 került kiállításra Den Bosch-ban. A világ legkiválóbb múzeumaiból kölcsön kapott alkotásokból rendezett egyedülálló kiállítás lehetővé tette, hogy a fennmaradt alkotásokat új szemszögből vizsgálják a nézők. Több mint 420 000 látogató látta a tárlatot, mely a megnövekedett igények kiszolgálása érdekében hajnali 1-től tartott nyitva.
Ezt az egyedülálló gyűjteményt láthatják most a mozilátogatók közvetlen közelről, elkerülve a tömegeket.
A kiállítás kurátorainak és vezető kritikusok szakértői hozzászólásai teszik lehetővé, hogy még jobban megismerjük Bosch-t, és felfedezzük, mi inspirálhatta furcsa, démoni alkotásait. A közreműködők közt ott van Peter Greenaway, rendező, Rachel Campbell-Johnston, a The Times vezető művészeti kritikusa és Dr. Charles de Mooij, a Het Noordbrabants Múzeum igazgatója is.
A Hieronymus Bosch izgalmas világa a közeli kameraállásokkal lehetővé teszi, hogy a nézők a művész lenyűgöző képeinek olyan részleteit is nagyítva láthassák, amelyeket ezelőtt sohasem, legyen szó akár az emberevő papról vagy a háromfejű madárról.

Amikor olyanokkal beszélgetek, akik látták Bosch műveit, de nem művészettörténészek, mindig az apró, anekdotikus részleteket emelik ki… Részletesen emlékeznek a képekre, például egy eperből kinövő emberre. Az a lenyűgöző Bosch-ban, hogy a képei apró részleteiben él tovább – mondta Dr. Jennifer Sliwka, történész.

A film életre kelti Bosch híres oltárképeit is, melyeket eddig csak egyenként láthatott a közönség, s most is különböző múzeumokban találhatóak. Fény derül olyan titkokra is, melyeket a kiállításra való készülődés során a modern technológiának köszönhetően fedeztek fel a projekten dolgozók.
A Hieronymus Bosch izgalmas világa című film a mester halálának 500. évfordulójára Den Bosch-ban rendezett egyéves program megkoronázása. Ezáltal Bosch művészete a szülőfalujától eljut a világ legkülönbözőbb pontjaira is.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

magyar történelmi film, 135 perc, 2024 magyar nyelven

Ajánló


magyar történelmi film, 128 perc, 2024 magyar nyelven

magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Bellat, a fiatal nőt, a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija