Program


Curtiz - a magyar aki felforgatta Hollywoodot / közönségtalálkozóval

Curtiz - a magyar aki felforgatta Hollywoodot / közönségtalálkozóval

magyar életrajzi dráma, 100 perc, 2018
magyar és angol nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 14. szombat, 19:00

Rendező: Topolánszky Tamás Yvan

Forgatókönyvíró: Topolánszky Tamás Yvan, Ward Perry, Bak Zsuzsanna, Producer: Claudia Sumeghy, Topolánszky Tamás Yvan, Hutlassa Barnabás, Operatőr: Dévényi Zoltán, Zene: Subicz Gábor, Vágó: Bodoky Eszter

szereplők: Lengyel Ferenc (Michael Curtiz), Dobos Evelin (Kitty), Gyabronka József (S.Z. Sakall), Declan Hannigan (Johnson), Barabás Nikolett (Bess), Bordán Lili (Irene), Scott Alexander Young (Hal B. Wallis), Christopher Krieg (Conrad Veidt), Rafael Feldman (Philip Epstein), Yan Feldman (Julius Epstein), Andrew Hefler (Jack L. Warner)

 

Szeptember 12-étől a magyar mozikba érkezik a Casablanca legendás magyar rendezőjéről, Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről szóló, számos nemzetközi fesztiválon díjazott magyar életrajzi noir, a CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot. 

Szeptember 14-én a közönség az alkotókkal is találkozhat a vetítést követően az Uránia dísztermében. 

1942. Az Egyesült Államok már belépett a II. világháborúba, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály (Michael Curtiz) Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, akik Michael Curtizt számos akadály elé állítják. A magyar rendező a politikai beavatkozások ellenére is sikerre akarja vinni filmjét, de a forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát. Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával (Dobos Evelin) való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára... A különleges képi világú életrajzi dráma a 42. Montréali Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjat nyert.

Ajánlatunk


Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

magyar történelmi film, 128 perc, 2024 magyar nyelven

Bartlett Sher sikeres Rómeó és Júlia rendezése 2017 januárja után ismét látható a Met-közvetítések sorozatában, új szereposztásban. Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel.

Ajánló


Bellat, a fiatal nőt, a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A…

magyar animációs dokumentumfilm, 79 perc, 2024 magyar nyelven

Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija