Program


A művészet templomai - Tintoretto: Egy lázadó Velencében

A művészet templomai - Tintoretto: Egy lázadó Velencében

Rendező: Giuseppe Domingo Romano
Főszereplők: Helena Bonham Carter, Peter Greenaway, Melania Gaia Mazzucco

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 9. hétfő, 14:00

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.

A Tintoretto: Egy lázadó Velencében című film díszbemutatója szeptember 12-én 19:00 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a szokott módon felvezető művészettörténeti előadással.

A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd a narratíva előrehaladtával egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

Ajánlatunk


A Bálnák: A bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. Az alkotás a természetfilmek legjobb hagyományait követi, olyan jelenetekkel közelebb hozva az állatvilágot, amelyek eddig még nem voltak láthatók.

Birdman amerikai vígjáték, 119 perc, 2014 angol nyelven, magyar felirattal

Az alkotás végigvezet bennünket Morricone életművén, a Sergio Leonéval való legendás zenéktől az Aljas nyolcasig, amellyel Quentin Tarantino, aki ekkor használt először komponistát, mindjárt Oscar-díjassá tette az olasz ikont, aki korábban "csak" az akadémia életműdíjával rendelkezett.

Ajánló


Madama Butterfly Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 195 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval -…

Lois Patiño Samsara című műve attól vált tavaly az artmozik kedvencévé, hogy a vetítés alatt negyedórán keresztül csukott szemmel kell…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija