Program


A művészet templomai - Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában

A művészet templomai - Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában

Időpontok:
Rendező: David Pujol

Főszereplő: Salvador Dalí, Gala Dalí
Forgatókönyv: Montse Aguer, David Pujol
Operatőr: Ivan Carrero
Vágó: Jordi Muñoz

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 19. péntek, 12:00

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része Salvador Dalí és múzsája, alkotótársa, Gala életén vezeti végig a nézőket. Az átfogó utazás 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját, egészen 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig. Az 1929-es év meghatározó év volt az életében és karrierjében is, ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát is.

A Gala-Salvador Dalí Alapítvány gondozásában készült film végig látogatja mindazokat a helyszíneket, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak a művész életútjában: többek között Portlligat-ot, az egyetlen, saját tulajdonában álló műhely és otthon; Figuerest, a szülővárosa, ahol létrehozza a Dalí Múzeumot, valamint Púbolt, ahol az a kastély található, amit Dalí szerelme jeléül Galának ajándékozott, vagy Párizst és New York-ot, ahol jelentős kiállításai voltak.

A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának életét számos szakértő közreműködésével, többféle nézőpontból ismerhetjük meg a filmben. Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók és levelek mellett maga a kontempláló Salvador Dalí és a remekművek részletgazdag közeli felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő művészről és embert, akit mára a legnagyobb mesterek közé sorolunk.

Ajánlatunk


A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

The Zone of Interest amerikai-angol-lengyel történelmi film, háborús filmdráma, 105 perc, 2023 német nyelven, magyar felirattal

The Iron Claw angol-amerikai életrajzi dráma, 130 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Ajánló


The Fabelmans amerikai filmdráma, 151 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Bernadette francia vígjáték, 92 perc, 2023 francia nyelven, magyar felirattal

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija