Program


A Maria Callas-sztori

A Maria Callas-sztori

Rendező: Tom Wolf
Szereplők: Maria Callas, Aristotle Onassis, Joyce DiDonato, Pier Paolo Pasolini

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 4. szombat, 14:00

A film a 20. század egyik legtehetségesebb, legsikeresebb és legnagyobb hatású operaénekeséről, Maria Callas-ról szól. A dokumentumfilm feleleveníti Callas életét, s ehhez az operaénekes saját hangját és szavait hívja segítségül: archív felvételeken, interjúkon, leveleken és operarészleteken keresztül mutatja be a kivételes tehetségű művészt. A Maria Callas-sztoriban olyan exkluzív filmrészletek, vallomások, családi fotók, magánlevelek láthatók, amelyek szinte kivétel nélkül most először kerülnek a nyilvánosság elé. Ezekből ismerheti meg a közönség a görög bevándorlók gyerekeként New Yorkban született Maria Callas pályafutását a kezdeti nehézségektől a szupersztárrá válásig. Rajongói nagy örömére a dokumentumfilmben láthatók-hallhatók az operaénekes legismertebb előadásai, legismertebb fellépései is. Callas leveleit és eddig nem publikált visszaemlékezéseit pedig a nemzetközi hírű, Grammy-díjas operaénekes Joyce DiDonato olvassa fel a portréfilmben.

A Maria Callas-sztori autentikus portréfilm, amelynek hitelességét az adja, hogy a rendező Maria Callas archív felvételeiből állította össze az operaénekes megszólalásait. A dokumentumfilm így minden pillanatban érzékeny életrajzi alkotás, egyúttal a múlt hiteles megidézése. A dokumentumfilm világpremierje a rangos Római Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd számos további filmfesztiválon szerepelt, s többek között Torontóban, Chicagóban vetítették. A Maria Callas-sztoriban a kor rendezősztárjai, politikusok, közéleti személyiségek sora - többek között Omar Sharif, Brigitte Bardot, Luchino Visconti, Fanny Ardant, Jacqueline Kennedy, Jean Cocteau, Grace Kelly, II. Erzsébet királynő - is feltűnik és megszólal az archív felvételeken.

Ajánlatunk


magyar dráma, 71 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja, Pierfrancesco Favino látható.

Perfect Days japán-német dráma, 123 perc, 2023 japán nyelven, magyar felirattal

Ajánló


Cézanne – Portraits of a Life angol művészeti dokumentumfilm, 90 perc, 2018 angol nyelven, magyar felirattal

La stranezza olasz történelmi film, 103 perc, 2022 olasz nyelven, magyar felirattal

magyar animációs dokumentumfilm, 79 perc, 2024 magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija