Program


A Hold Sötét oldala (Fábri)

A Hold Sötét oldala (Fábri)

De l'autre côté de la Lune
francia dokumentumfilm, 88 perc, 2024
francia nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 20. szombat, 11:30

Rendező: François-Xavier Vives

A Hold sötét oldala című francia–kínai dokumentumfilm májusban kerül a mozikba. Több mint 50 évvel az Apollo-küldetések után még mindig a Hold bűvkörében élünk. Noha páratlan űrkutatási eredmények forradalmasítják tudásunkat róla! 2019 januárjában egy kínai űrszonda landolt a Hold Földről nem látható oldalán. Ez tudományos bravúr, mely a Holdat visszahelyezte a figyelem középpontjába. De vajon mi a célja egy ilyen utazásnak?! Jobban felmérni és kitermelni az ásványkincseket? Telepes kolóniákat létrehozni a Holdon, mielőtt a Marsra költözünk? A Hold a mélyűrbe vezető ugródeszkává válik?

Egy új kincses térkép rajzolódik ki, melyen eddig ismeretlen területek és elképesztő értékű erőforrások is szerepelnek már. Valóságos űrforradalom zajlik! Van egy deklarált szándék nemzetközi szinten, hogy állandó bázist hozzunk létre a Holdon. És azt is látni kell, hogy a Hold a további hódítás, a Marsra jutás gyakorlóterepe. Az űrkutatás felgyorsulásának újabb jele, hogy Kína elindította Tianwen-programját, mely már a Mars-kutatásra összpontosít.

Az Egyesült Államok szintén jelen van a Marson. Röviddel a Zhurong előtt a Perseverance, az impozáns amerikai rover sikeresen szállt le a Marson. Az űrügynökségek magasztosabb céllal igyekeznek a Marsra, mint az erőforrások felkutatása: élet nyomaira kívánnak bukkanni. Ez a bolygóközi kutatás „Szent Grál”-ja!

Bemutató dátuma: 2024.05.23.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Ajánlatunk


Paradis Paris francia vígjáték, 90 perc, 2024 francia, angol és spanyol nyelven, magyar felirattal

Heureux gagnants francia vígjáték, 103 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Ajánló


Egy titokzatos férfi egy hetet ad a szereplőknek, hogy megnézhessék, milyen lenne a világ nélkülük. Paolo Genovese az elmúlt évek…

Fly Me to the Moon amerikai romantikus vígjáték, 132 perc, 2024 magyar nyelven

Black Tea francia - luxemburgi - tajvani - mauritiusi romantikus film, 111 perc, 2024 eredeti nyelven (mandarin, francia, angol, portugál),…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija