Program


Out

Out

Színes, szlovák-magyar-cseh dráma, 88 perc, 2017
szlovák, magyar és litván nyelven, magyar felirattal

Rendező: Kristóf György

Írta: Horváth Eszter, Kristóf György, Papp Gábor
Szereplők: Terhes Sándor, Bandor Éva, Bárdos Judit, Bocsárszky Attila, Gáspár Tibor

Ágoston, a középkorú mérnök egy leépítés során elveszíti munkáját. Rövid gondolkodás után egy új állás reményében útnak indul a Baltikumba. Családját, feleségét és lányát hátrahagyva, egyedül vág neki élete új kihívásának. Új munkahelyén azonban nem tudnak az érkezéséről, és azzal kell szembesülnie, hogy átverte őt a munkaközvetítő. Ágoston nem adja fel, bármilyen munkát elvállalna az idegen országban, hogy ne valljon ismét kudarcot. Útkeresése során számos szürreális élmény, és valószínűtlen találkozások egész sora éri. Ágoston pedig nem akarja elfogadni, hogy szép lassan külföldön is meghiúsulnak az álmai és a reményei.

A felvidéki Kristóf György első nagyjátékfilmjének a világ legrangosabb filmfesztiválján, az ‘A’ kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje. Az Out a filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójába kapott meghívást. A szlovák-magyar-cseh koprodukció főszerepében a Jászai Mari-díjas Terhes Sándor látható (A nyomozó, A Nibelung-lakópark, Szelíd teremtés – A Frankenstein terv), operatőre pedig a Magyar Filmszemlén háromszor is a legjobb operatőr díjával jutalmazott, nemzetközi hírű Pohárnok Gergely (Hukkle, Taxidermia, Utóélet, Szabadesés). A kassai születésű Kristóf György előbb a miskolci egyetem hallgatója volt, majd a világhírű prágai FAMU-n végzett filmrendező szakon. Out című filmtervével 2015-ben részt vett a cannes-i filmfesztivál Atelier elnevezésű filmterv fejlesztő fórumán.

"Az Out megjegyzendő elsőfilm, ami egész biztosan sikerekkel tűzdelt fesztiválutat fog bejárni, ugyanakkor ráirányítja a rivaldafényt egy figyelemre méltó rendezőre" - jegyezte meg írásában a Filmtett.hu. Olvassa el a rendezővel készült interjút

A cannes-i mebutatót követő premierbulin történtekről, amikor is a biztonsági őrök eltörték a cseh hangmérnök kezét, az Indexen olvashat.

Bemutató dátuma: 2017.06.15.
 

Forgalmazó: Vertigo Media

Ajánló


Lady Macbeth brit film, 89 perc, 2016 angol nyelven, magyar felirattal

1945 - Mensch Alapítvány adománygyüjtő vetítése fekete-fehér magyar film, 91 perc, 2017

Zene. Hatalom. Féltékenység. Wolfgang Amadeus Mozart, a zseniális csodagyerek szinte belecsobban a világ…

NYITVA TARTÁS: 10:30 – 21:15

Pénztár nyári nyitvatartása augusztus 20-ig:
hétköznap: 13:15 - 21:00
hétvégén: 10:30 - 21:00
Uránia Kávéház: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat