Program


Nick Cave: One More Time with Feeling 3D-filmvetítés és tribute koncert

Nick Cave: One More Time with Feeling 3D-filmvetítés és tribute koncert

3D-s fekete-fehér brit dokumentumfilm, 110 perc, 2016

Angol nyelven, angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 9. péntek, 20:30

Rendező: Andrew Dominik

Nem tudunk kibújni a bőrünkből, és csak reméljük, hogy egyre jobb emberek leszünk. De mi van akkor, ha beüt egy olyan katasztrófa, amitől egyik napról a másikra teljesen megváltozunk? Amikor a jól ismert emberből egyszerre ismeretlen lesz, és a tükörbe nézve ugyan felismerjük az arcot, de az, aki visszanéz ránk már más valaki.” (Nick Cave)

Andrew Dominik 3D-technológiával készült, fekete-fehér dokumentumfilmje a Nick Cave & the Bad Seeds „Skeleton Tree” című albuma keletkezéstörténetébe vezeti be a nézőt. Az eredetileg színtisztán a dalokra fókuszáló, filmklip-szerű szerkezet akkor változott meg, amikor Nick Cave megnyílt a kamera előtt, és kivételes érzékenységgel és bátorsággal vallott azokról az érzésekről, amelyek 15 éves fia 2015-ben bekövetkezett tragikus halála után az album elkészítéséhez vezettek.

Cave és Dominik (Chopper; Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford) 30 éve ismerik egymást, a zenész hátborzongató kísérőzenéjével járult hozzá a rendező westernjének megvalósításához. Cave kereste meg a film ötletével Dominiket, mert „vannak dolgok, amiket el akarok mondani, csak nem tudom, hogyan tegyem”. A filmet a zenekar 16. albumának végső felvételei alatt, tíz napig forgatták a londoni hangstúdióban. Az eredmény az album 35 percnyi zenei anyagának tökéletes vizuális leképezése, amely az interjúk és Cave folyamatos narrációja révén – melyet a forgatott anyagot nézve, utólag mondott fel telefonjára – a legsötétebb démonaival küzdő művész nyers, törékeny és őszinte vallomása.

A film az idei Velencei Filmfesztiválon debütált, majd az album megjelenése előtt, szeptember 8-án egyszerre mutatták be a világ 950 mozijában. Az elképesztő közönség- és kritikai visszhang hatására – a sajtó rendre az év egyik legerősebb alkotásának tartja – most néhány, exkluzív alkalommal ismét levetítik világszerte.

Magyarországra az Uránia Nemzeti Filmszínház és a BUDOKU szervezésében jut el a film.
A december 9-én este 20:30 órakor kezdődő 3D-vetítést tribute koncertek követik hazai fellépőkkel: a Napokon feat. Németh Juci, az Anton Vezuv, a Bújdosó Trió és a Zanzinger tesznek bizonyosságot Nick Cave iránti rajongásukról.

Minden megvásárolt jegy mellé a Nick Cave közreműködésével készült 20 000 nap a Földön című film DVD-jét ajándékozzuk.

Ajánlatunk


Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? Európa felfedezése olyan erős és természetes igényként jelentkezik, hogy egyáltalán nem számít, milyen úton válik lehetségessé. Az Európába vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya valahonnan megkapja egy srác telefonszámát, aki hamis vonatjegyeket árul...

Birdman amerikai vígjáték, 119 perc, 2014 angol nyelven, magyar felirattal

Az alkotás végigvezet bennünket Morricone életművén, a Sergio Leonéval való legendás zenéktől az Aljas nyolcasig, amellyel Quentin Tarantino, aki ekkor használt először komponistát, mindjárt Oscar-díjassá tette az olasz ikont, aki korábban "csak" az akadémia életműdíjával rendelkezett.

Ajánló


Jelenczki István korunkban az a magyar filmkészítő, aki nemcsak a legkiválóbb dokumentaristák közé tartozik, de ő az, aki mélységével és…

Lois Patiño Samsara című műve attól vált tavaly az artmozik kedvencévé, hogy a vetítés alatt negyedórán keresztül csukott szemmel kell…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija