Program


Budapesti Vonósok / BTF 2018

Budapesti Vonósok / BTF 2018

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2018 - Budapesti Vonósok: Visegrádi Kvartett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 19:30

A  koncerten először két virtuóz tehetség művét mutatja be a Budapesti Vonósok, kamarazenekari átiratokban. A zongoravirtuóz Liszt Ferenc rapszódiái után Henryk Wienawsky lengyel származású hegedűvirtuóz rendkívül nehéz technikai elemekkel tűzdelt polonézében kiséri Pilz János hegedűművészt, a zenekar Liszt-díjas koncertmesterét.
A koncert első felének különlegessége lesz továbbá Ol’ga Kroupova pozsonyi születésű szlovák kortárs zeneszerző rövid Sinfoniettájának ősbemutatója. Kroupova miután Pozsonyban végzett a Zeneakadémián Soproni Józsefnél tanult zeneszerzést Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és elektroakusztikus zenei tanulmányokat folytatva később dolgozott a Magyar Rádióval is.

A koncert második részében cseh melódiákat hallhatunk, pontosabban Josef Suf, Antonin Dvorak tanítványának és vejének legismertebb művét az Esz-dúr szerenádot.

Első rész:
Liszt Ferenc – Wolf Péter: Magyar rapszódia Nr. 2
Ol’ga Kroupová: Sinfonietta
Liszt Ferenc – Wolf Péter: Magyar rapszódia Nr. 6
H. Wienawski: A-dúr Polonéz

Második rész:
Suk: Szerenád

Ajánlatunk


The Thin Red Line kanadai-amerikai háborús filmdráma, 171 perc, 1998 angol nyelven, magyar felirattal

Hirajama láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is..

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Ajánló


Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott,…

Jelenczki István korunkban az a magyar filmkészítő, aki nemcsak a legkiválóbb dokumentaristák közé tartozik, de ő az, aki mélységével és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija