Program


AMADEUS - Rendezői változat

AMADEUS - Rendezői változat

A film felújított változata. PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS március 14-én 19 órakor!

"Mozart és Salieri: a tehetség és a középszerűség ellentéte, örök harca sokakat megihletett már. Milos Forman szakított e művészi hagyományokkal. Filmje nem a középszerűség szívósságát és a zseni törékenységét ábrázolja. Az Amadeusban két súlyos egyéniség mérkőzik, ütközik meg. Forman Salierije cseppet sem kisszerű, csupán a tehetség félreismerhetetlen nagyvonalúsága hiányzik belőle. Az a fajta művészi és emberi természetesség, ami Mozartot igazán naggyá tette... Mozart halálos ágyánál Salierinek lassacskán megvilágosodik: hiába a düh és a görcsös akarás, a tehetség egészen más anyagból van. Mozarttal olyan ember távozott, aki valóban a teremtő kegyeltje volt."

Miloš Forman 8 Oscar-díjjal jutalmazott életrajzi drámája március 16-tól újra mozivásznon látható! A kultikus filmnek egy speciális változata, a Warner Bros és Forman együttműködésében 2002-ben készült kiterjesztett rendező változat kerül majd a vászonra, amely 20 perccel hosszabb és számos olyan jelenetet tartalmaz, ami kimaradt az eredeti 1984-es verzióból.

A filmet digitálisan felújítva, és 5.1-ben újrakeverve vetítjük, aminek különös jelentősége van a hang esetében, kiváló minőségű, szinte koncerttermi hangzást kölcsönözve a film zenei jeleneteinek.

Rendező: Milos Forman

Írta: Peter Shaffer
Szereplők: F. Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berridge

 

Ajánló


A vetítés előtt bevezetőt mond Kun Miklós Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, Szovjetunió- és…

Forgatókönyvíró, rendező: Dér András

Magyar történelmi kalandfilm, 90 perc, 2017

NYITVA TARTÁS: 10:30 – 21:15

Pénztár nyitva tartása: 10:30 - 21:00
Uránia Kávéház: 11:00 – 21:15
Indiai kávézó: : h-p 14-21, sz-v 10-21

© Uránia Nemzeti Filmszínház 2015.

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
cégadatok, beszámolók
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat