Program


Botticelli: Dante pokla

Botticelli: Dante pokla

Színes, feliratos olasz-német ismeretterjesztő film, 95 perc, 2016
Magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 26. péntek, 11:00

Rendező: Ralph Loop

Forgatókönyvíró: Ralph Loop
Operatőr: Tobias Rupp

A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést.

A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok világsikerét követően 2016 októberében került a mozikba Dan Brown könyvsorozatának harmadik filmadaptációja, az Inferno, Tom Hanksszel a főszerepben. A történet szorosan kapcsolódik azokhoz a misztikus rajzokhoz, amelyeket Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített, csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Miért maradtak befejezetlenek ezek a művek, és miért tűntek el hosszú időre a történelem forgatagában? Hogyan találták meg újra, és milyen felfedezések kerültek napvilágra, miután a rajzok nagy részét sikerült végre összefűzni és milliméterről milliméterre átvizsgálni?

Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.

Bemutató dátuma: 2017.02.16.
 

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


Jelenczki István korunkban az a magyar filmkészítő, aki nemcsak a legkiválóbb dokumentaristák közé tartozik, de ő az, aki mélységével és empátiájával nagyjából azt és úgy hitet el velünk a megértendő valóságból, amit akar.

Dance First brit történelmi dráma, 100 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Ajánló


Koltai Lajos látványos életrajzi filmje Semmelweis Ignác bécsi éveiről, a gyermekágyi láz elleni küzdelmének első éveiről, kudarcairól és sikereiről. Angol…

Dancer in the Dark dán-német-holland-amerikai-angol-francia-svéd-finn-izlandi-norvég zenés dráma, 140 perc, 2000 eredeti nyelven, magyar felirattal

Hirajama láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija