Program


EXHIBITION: Renoir, a megosztó művész

EXHIBITION: Renoir, a megosztó művész

Renoir - Revered and Reviled
Exhibition On Screen-sorozat, Barnes Foundation, Philadelphia, 90 perc, 2015
Angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 7. vasárnap, 11:00

Rendező: Phil Grabsky

Producer: Phil Grabsky

Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) festményeinek java Párizsban látható, de a legnagyobb Renoir-kollekciót a philadelphiai Barnes-gyűjtemény őrzi. Összesen 181 alkotás található itt az impresszionizmus nagymesterétől, akinek festészete az 1880-as évektől klasszicizálóbb irányba fordult mind festésmódjában, mind témaválasztásában. Egyesek kevésbé szeretik Renoir művészetének ezt az időszakát, másokat viszont annál inkább magával ragad. A film új szempontból dolgozza fel a mester pályafutását, arra koncentrálva, miért vált ki oly szélsőséges reakciókat stílusváltása mind a mai napig, és hogyan befolyásolta ez a késői korszaka Matisse vagy Picasso művészetét.

A tekintélyes méretű pannó részeit 1950-ben különválasztották és külön értékesítették, azóta nem volt egyben látható Európában.

Ajánlatunk


A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

Hirajama láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is..

Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja, Pierfrancesco Favino látható.

Ajánló


2001: A Space Odyssey amerikai sci-fi, 141 perc, 1968 angol és orosz nyelven, magyar felirattal

Koltai Lajos látványos életrajzi filmje Semmelweis Ignác bécsi éveiről, a gyermekágyi láz elleni küzdelmének első éveiről, kudarcairól és sikereiről. Angol…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija