Program


Hősök Tere Történetek

Hősök Tere Történetek

Akik sosem adták fel – Az élet szerelmes regénye és a szemléletváltás ereje
Hősök Tere Történetek címmel új programsorozatot indít a Hősök Tere Kezdeményezés.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. november 6. péntek, 18:00

Akik sosem adták fel – Az élet szerelmes regénye és a szemléletváltás ereje
Hősök Tere Történetek címmel új programsorozatot indít a Hősök Tere Kezdeményezés.

Mi a közös egy szerelmi történetben és a Hősök Terében?

Gyere el az Uránia Nemzeti Filmszínházba november 6-án egy különleges esti beszélgetésre, hogy együtt kiderítsük.  A Hősök Tere és a Libri Könyvkiadó közös estjén reményeink szerint megelevenedik egy regény: egy család története, a valóság és a szemléletváltás ereje.

Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. A 25 éves Miklóst újra halálra ítélik: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós hadat üzen a sorsnak: levelet ír 117 magyar lánynak, akik annak idején földijei voltak, és most itt vannak valamelyik rehabilitációs táborban. Feleséget keres, akivel odahaza újrakezdheti az életét. És a válaszlevelek között hamarosan rátalál az igazira: Lilire. Elhatározzák, megpróbálják elintézni, hogy láthassák egymást személyesen is. Mindenáron élni és szeretni akarnak.

Így szól Gárdos Péter Hajnali láz című világsikerű regényének fülszövege. A regény, ami a Gárdos család múltja.

Ahogy maga az író fogalmazott, ez a könyv – és a mű alapján készült film - az élet szerelmes regénye. Varázslatos történet arról, hogy hogyan lehet egy kétségbeejtően reménytelen szituációban is a pozitívra koncentrálni és hinni a változásban, sőt tenni is érte. A Hősök Tere Kezdeményezés egyik fő célja pont az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mindig van lehetőség a változásra, fejlődésre és hogy mi magunk vagyunk azok, akik tehetünk ezért.

A Hősök Tere Kezdeményezés és a Libri Könyvkiadó közös estéjén beszélgetünk az alkotóval, a regény egyik főszereplőjével, Lilivel, aki nem más, mint Gárdos Péter édesanyja, Bíró Ágnes. A beszélgetőtárs Orosz Györgyi, a Hősök Tere egyik alapítója.

A szereplőktől kérdezni is lehet majd.
Teret adunk a beszélgetésnek, az inspirációnak.
Az estén részletek is elhangoznak a Hajnali láz című nagysikerű regényből, valamint bemutatunk eredeti leveleket, korabeli dokumentumokból.

A beszélgetés után Gárdos Péter dedikál a helyszínen.

Gárdos Péter regényét öt évvel első magyarországi megjelenése után a világ legfontosabb könyvkiadói is felfedezték. A Publishers Weekly és a Booktrade által az idei Londoni Könyvvásár legfontosabb könyvének tartott Hajnali láz külföldi jogaiért a világ vezető kiadói versengtek. Eddig 30 kiadó vette meg a fordítási jogokat. Szinte valamennyi európai nyelven hamarosan megjelenik a Hajnali láz, emellett olyan országokban is saját nyelven olvashatják majd a könyvszeretők, mint Brazília, Taiwan, Kína, Korea.

Ajánlatunk


Billy olasz dráma, 100 perc, 2023 eredeti nyelven, magyar felirattal

Challengers amerikai romantikus vígjáték, filmdráma, 130 perc, 2024 magyar nyelven

The Thin Red Line kanadai-amerikai háborús filmdráma, 171 perc, 1998 angol nyelven, magyar felirattal

Ajánló


A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval -…

Madama Butterfly Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 195 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija