Program


Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig

Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig

Argentin film, 104 perc, 2015

Magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. augusztus 1. hétfő, 14:30

Rendező: Beda Docampo Feijóo

Forgatókönyvíró: Beda Docampo Feijóo, César Gómez Copello, Elisabetta Pique

Szereplők: Darío Grandinetti, Silvia Abascal, Leticia Brédice, Alejandro Awada, Carlos Hipólito

Amikor egy Buenos Aires-i orvostanhallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya – azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa – azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

Bemutató dátuma: 2016.04.08.

Forgalmazó: Cirko Film

Külföldi sajtóvisszhang:

"A Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig könnyed és inspiráló film, amely közelebb viszi a közönséget a római katolikus egyház 266. pápájának, Ferencnek – azaz Jorge Maria Bergogliónak az életéhez és hitvallásához.
A film csokorba gyűjti a pápa megválasztása előtti életéből származó anekdotákat: bemutatja, hogyan lett először szerelmes a jólelkű fiatal fiú, hogyan védelmezte a szegényeket és elnyomottakat, majd hogyan lett először bíboros, végül pápa."

"A filmben könnyeden keveredik a humor, vidámság és a komoly témák, ez közel hozza a közönséget a történethez. Argentína és a Vatikán festői színfalai előtt játszódik a gyönyörűen fényképezett filmalkotás. Visszatekintéseken és memoárokon alapul a történet, amelyből kibontakozik a pápa nagyszerű alakja."

"A nem katolikus hitű nézők számára is érdekes a mű, amelyben elsősorban az ember alakja kerül a középpontba: az emberé, aki új reménységet hozott el a világba az egyház megújulásához. A feszes forgatókönyv Elisabetta Piqué újságírónő könyvén alapszik: bensőséges portrét rajzol Ferencről, annak családjáról, egyházon belüli és kívüli barátairól, valamint az írónővel való mély barátságáról is."

Ajánlatunk


Franco Amore rendőrnyomozó nyugdíjba vonulása előtti utolsó szolgálati éjszakája élete legnehezebb munkanapja lesz. Főszerepben a mai olasz mozi kiemelkedő sztárja, Pierfrancesco Favino látható.

Dance First brit történelmi dráma, 100 perc, 2023 angol nyelven, magyar felirattal

magyar történelmi film, 128 perc, 2024 magyar nyelven

Ajánló


Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és…

Madama Butterfly Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 195 perc, 2024 olasz nyelven, magyar felirattal

Les Gardiennes de la Planète francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija